fredag 29. mai 2009

Is er direkte helseskadelig


Det er kombinasjonen av fett og sukker som skal virke sammen på en svært lite gunstig måte:

Sukkeret i isen øker blodsukkernivået, som igjen fører til høyere insulinnivå. Dermed øker transporten av sukker til cellene, der det forbrennes til energi. Så lenge denne forbrenningen skjer, forblir fettet i verste fall uforbrent. I stedet lagres det i kroppen ved hjelp av insulin, ifølge professoren, som har forsket på fett og karbohydrater i flere år.

- Jeg vil løfte frem den farlige kombinasjonen av sukker og fett. Is inneholder ofte uvanlig mye av begge deler, sier professoren ved Chalmers Tekniska Högskola til Göteborgs-Posten.

- Den eneste konstruktive løsningen er å slutte å spise is. Is inneholder jo ikke mye annet positivt, ingen næring. Den er ikke bare meningsløs, den er direkte helseskadelig, sier Göran Petersson.

For de som likevel ikke vil ha en isfri sommer, bør tenke på tre ting, (ifølge Petersson): Velg en is med mindre sukker og fett, vær særlig skeptisk til glukose, og velg en mindre is.

Kilde

Ingen kommentarer: